İnfografik, bilgiyi sunmak için çok eğlenceli ve etkili bir görsel yoldur. Her gün piyasaya sürülen çok sayıda araç var bu araçlar pazarlama çabalarınızda paylaşmak ve kullanmak için daha iyi görüntüler oluşturmamıza izin veriyor .
Yazıda Neler Var?
En İyi İnfografik Oluşturma Araçları
Çok sayıda farklı infografik, yapıcısını araştırıp test ederek işe yarar 12 İnfografik Oluşturma Araçlarını sizlere tanıtmak istedim. Güzel İnfografikler oluştururken ihtiyaç duyacağınız araçları içeren bir kaynak hazırladım.
1. Canva
Canva, herhangi bir tasarım bilginiz olmasa bile, çeşitli tasarımlar oluşturmanıza olanak tanıyan güçlü bir çevrimiçi tasarım aracıdır. Canva, ihtiyacınıza göre seçebileceğiniz çok sayıda şablon sunar – bir arkadaşınız için doğum günü kartlarından bir sınıf için bir ders planına, sosyal medya afişlerine, reklam grafiklerine ve daha pek çok şeye kadar. Elbette infografikler için de çeşitli şablonlar sunuyor.
İnfografik yapmak istediğimiz için Canva’nın size sunduğu özelliklere bir göz atalım. Çeşitli şablonlardan seçim yapabilirsiniz, şablonlar ücretsizdir. Bazıları satın alabileceğiniz veya kendi öğelerinizle değiştirebileceğiniz simgeler ve resimler gibi öğeler içerir.
2. Venngage
Canva’ya benzer şekilde, Venngage oluşturmak istediğiniz şey açısından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı seçenek sunar. Raporlar, posterler, promosyonlar ve elbette infographics gibi şeyler için şablonlar bulacaksınız. Venngage, öğrenciler için ücretsiz diğer kullanıcılar için ücretli bir araçtır. İnfografik bölümünde, aşağıdakiler gibi belirli konular ve infografik kategorileriyle ilgili ek seçenekler de bulacaksınız:
- İstatistiksel
- Bilgi
- Süreç
- Karşılaştırma
- Zaman çizelgesi
- Coğrafi
- Grafikler
- Eğitim
Hoşunuza giden bir şablon bulduğunuzda, kişiselleştirme yapabilirsiniz. Venngage, infografikler için sahip olduğunuz belirli bilgilere ve verilere dayanarak haritalar ve çizelgeler gibi şeyler içerebilen “Widget” dedikleri şeyi eklemenizi sağlar.
3. Pictochart
Piktochart, farklı tipte infografikler oluşturmak için iyi bir seçenektir. Geleneksel infografik boyutunda (ince uzun), sunum boyutunda (slayt sayfaları için) poster veya rapor gibi birkaç farklı formattan seçim yapabilirsiniz.
Daha sonra sıfırdan kendi infografiklerinizi oluşturabilir veya şablonlarından birini seçebilirsiniz. Bazıları ücretsizdir ve diğerleri için ücretli bir üyeliğe ihtiyacınız olacaktır.
Şablonunuzu seçtikten sonra, tuvalinize grafik öğeleri ve metin eklemek için basitçe sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca kendi resimlerinizi de yükleyebilirsiniz.
4. Easel.ly
Easel.ly, sizin infografik oluşturmanızı gerçekten kolaylaştırıyor. Ana sayfalarına vardığınızda yapmanız gereken tek şey sundukları birçok şablondan birini seçmek. Ayrıca, şablon kitaplıklarını kategoriye göre aramanız için bir yol sunmaktadırlar.
Hoşunuza giden bir şablon bulduğunuzda (veya sıfırdan başladığınızda bile), infografiklerinizi istediğiniz şekilde kişiselleştirebileceğiniz yeni bir pencereye yönlendirileceksiniz. easel.ly arka planlar, şekiller, metinler, çizelgeler ve daha fazlası için çeşitli araçlar sunar.
5. Visme
Visme, özellikle pazarlamacılar göz önünde bulundurularak geliştirilen çok yönlü bir tasarım aracıdır. Sunumlar, animasyonlar, maketler, afişler ve elbette infografikler oluşturmanıza olanak sağlar.
Hesabınızla giriş yaptıktan sonra, tüm projelerinizden bir görsel ile karşılaşacaksınız (henüz bir proje oluşturmadıysanız alan boş kalacak). Başlamak için Oluştur düğmesine tıklayabilirsiniz. Öyleyse, oluşturmak istediğiniz projenin türünü seçme zamanı. Bazı şablonlar ücretsiz ve bazıları da premium hesap gerektiriyor.
6. Infogram
Infogram, sayıları ve verileri sevenler için bir tasarım aracıdır. Güçlü veri görselleştirme ızgaraları, karmaşık veri setlerinden basit infografikler oluşturmanıza yardımcı olur. Ancak sanatsal açıdan bakıldığında, şablonları biraz sınırlı hissettiriyor. Ücretsiz bir kullanıcıysanız, daha az seçeneğiniz olacaktır. Şablonu seçtikten sonra sayfadaki öğeleri düzenleyebilirsiniz. Infogram, istatistiklerle uğraşanlar için iyi bir seçenektir.
7. Vizualize.me
Vizualize.me, farklı bir infografik üreticisi türüdür. Bir infografik özgeçmiş oluşturmanıza yardımcı olur. Yalnızca oturum açın ve bir Word şablonunda yaptığınız gibi özgeçmişinizi oluşturmaya başlayın. Bilgilerin bir kısmını otomatik olarak doldurmak için LinkedIn’e bile bağlanabilirsiniz. Sol tarafta bilgilerinizi girebilecek ve infografik özgeçmişinizin temasını seçebileceksiniz.
8. Snappa
Snappa benim için keyifli ve çok yönlü küçük bir tasarım aracıdır. Çoğu tasarım aracı, ücretsiz hesapları için basit işlevler sunar. Snappa bunlardan değil. Ücretli hesapların neredeyse tüm özelliklerini ücretsiz planla elde edersiniz; bunun tek istisnası, ücretsiz kullanıcılar için aylık indirmelerin sınırlı olmasıdır.
Bu araç, acemi tasarımcılar için, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda şablonla birlikte sosyal medya içeriğinden infografiklere ve özel tasarımlara kadar her şeyi oluşturmanızı sağlar.
9. Animaker
Öncelikle bir animasyonlu video geliştirme aracı olan Animaker, animasyonlu infografik oluşturma seçeneği de sunar. Animasyonlu karakterler, sahneler, simgeler ve resimlerden oluşan yerleşik bir kütüphaneyle kullanıcılar adım adım animasyonlu bir infografik oluşturabilirler.
Diğer araçlarda olduğu gibi, Animaker, infografikleriniz için kullanmak üzere çeşitli animasyonlu şablonlar sunar. İnfografik yapının kendisini oluşturmak biraz zaman alıcı olsa da basittir. Ancak, bu tamamen animasyonlu bir video infografik için beklenen bir durumdur.
Daha önce hiç video oluşturmayan biri için, animasyon olmayan infografik araçlarının sahip olmadıkları hafif bir öğrenme eğrisi vardır. Ayrıca, aracı kullanmak için Flash Player’ın etkinleştirilmiş olması gerektiğini unutmayın.
10. BeFunky
BeFunky, tasarımcı olmayanların profesyonel görünümlü tasarımlar oluşturmalarına ve eğitimli profesyoneller gibi fotoğrafları düzenlemelerine yardımcı olan bir araçtır. İnfografik üreticisi tasarım paketinin bir parçasıdır ve aracın geri kalanı gibi sürükle ve bırak arayüzünü kullanır.
Tek bir ücretsiz Infographic şablonuyla, araç ücretsiz kullanıcılar için biraz sınırlayıcı olabilir, ancak BeFunky Plus planı ile daha geniş bir şablon yelpazesi sunar.
Aracı ücretsiz resim kütüphaneleri ile yerleşik bir bağlantısı vardır. Pixabay ve Unsplash gibi ücretsiz görsellere bağlantısı vardır. Bu bağlantı sayesinde sizi görsel arama derdinden kurtarıyor. Burada bulunan fotoğraf düzenleme seçenekleri, tipik bir infografik üreticisine göre çok daha gelişmiş. BeFunky ayrıca her bir resme nasıl profesyonel efektler verileceğini adım adım açıklayan kapsamlı bir eğitim bölümüne de sahiptir.
11. Biteable
Biteable, ücretsiz olarak HD kalitesinde videolar oluşturmanızı sağlayan güçlü bir video yaratıcısıdır. Bugün hepimiz infografik ile ilgili olduğumuz için, kesinlikle bu araçla ikna edici görünümlü video infografiik oluşturabileceğinizi temin ederim.
Kütüphanesinde seçebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz birçok infografik video şablonu vardır. Tonlarca film çekimi, simgeler, yazı tipleri ve daha fazlasıyla, kendi video grafiğini Biteable üzerinde tasarlamak acemiler için bile hızlı ve kolaydır.
Ücretsiz kullanıcılar özel infografik videolarını doğrudan YouTube ve Facebook’ta yayınlayabilir, ücretli planda ise ürettiğiniz videoları indirmenize, Biteable hesabınıza kaydetmenize veya seçtiğiniz sosyal kanalda yayınlamanıza olanak tanır.
12. Mind The Graph
3000’den fazla harika bilimsel illüstrasyon ve özelleştirilebilir infografik şablonu sunar. Hangi infografik sitesi size bu kadar ayrıntılı bakteri, amip ve molekül grafiği verir? Tabi ki Mind The Graph. Basit bir ücretsiz planla infografik oluşturmaya başlayabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlı olan bu araç, ücretli planlar ile giderek daha fazla özelleştirme ve tasarım seçenekleri sunar.
İnfografikleri Sosyal Medyada Nasıl Paylaşmalısınız?
İnfografiklerin şaşırtıcı yararlarından biri, sosyal medyada paylaşmak için harika bir görsel varlık olmasıdır. Tek sorunu paylaşmak için ideal boyutta bir görüntü değillerdir. Twitter ve Facebook yatay veya kare görüntüleri tercih etme eğilimindedir ve infografikler oldukça dikey boyuttadır.
Bu sorunu gidermek için, grafiğin farklı bölümlerinin ekran görüntülerini alarak infografik için bir teaser oluşturabilir, insanları infografiğinize bakmak için sitenize çekebilirsiniz.
Sonuç olarak,
Tasarımcı olmayanlar için güzel infografikler oluşturmak artık hayal değildir. Sıraladığım bu araçlar, sizin harika infografikler oluşturabilmeniz için oldukça yararlı olacağına inanıyorum.
Mehmet Emin Soylu
buffer.com – freepic.com