Yalnızca metin düzenlemenizi ve eklemenizi değil, aynı zamanda görüntüleri değiştirmenizi, kendi grafiklerinizi eklemenizi, adınızı imzalamanızı, formları doldurmanızı vb. sağlayan ücretsiz bir PDF editörü bulmak kolay değil değildir.
Sizler için, en iyi ücretsiz pdf düzenleme araçlarını araştırdım ve bir liste oluşturdum. Bunlardan bazıları doğrudan web tarayıcınızda çalışan çevrimiçi PDF düzenleyicilerdir, tek yapmanız gereken PDF dosyanızı web sitesine yüklemek, istediğiniz değişiklikleri yapmak ve sonra bilgisayarınıza geri kaydetmek. Bu oldukça hızlı bir yoldur; ancak bir çevrimiçi editörün masaüstü muadili kadar üstün özellikli olmadığını ve dosyanızın internete yayılabileceğini (önemli belgelerinizi düzenlemek istiyorsanız) unutmayın.
Yazıda Neler Var?
1. Sejda PDF Editör
Sejda PDF Editor, PDF dosyanıza filigran eklemeyen, önceden var olan metni düzenlemenizi sağlayan az sayıdaki PDF editöründen biridir. Çoğu editör yalnızca kendi eklediğiniz metni düzenlemenize izin verir veya ancak daha sonra dosyanızın her yerine filigranlar yerleştirir.
Ayrıca, bu araç tamamen web tarayıcınızda da çalışabilir, böylece herhangi bir program indirmek zorunda kalmadan kolayca ulaşabilirsiniz. İsterseniz masaüstü sürümünü edinebilirsiniz.
Çevrimiçi ve masaüstü sürümleri arasında bazı farklılıklar vardır. Örneğin, masaüstü sürümü daha fazla yazı tipi türünü destekler ve çevrimiçi düzenleyicinin yaptığı gibi URL’leri veya çevrimiçi depolama hizmetlerinden PDF eklemenize izin vermez .
İşte bu ücretsiz PDF editöründe bazı özellikler: PDF’ye boş sayfalar eklemenizi sağlar. Sayfaları PDF’den kaldırabilir. Sayfanın parçalarını beyazlaştırabilir. PDF’ye görüntü ve şekiller ekleyebilir. Yüklenen tüm dosyalar beş saat sonra Sejda’dan otomatik olarak silinir.
2. Inkscape
Inkscape, son derece popüler bir ücretsiz resim görüntüleyicisi ve düzenleyicisidir, ancak çoğu özel PDF editörünün yalnızca ücretli sürümlerinde desteklediği PDF düzenleme işlevlerini de içerir.
Inkscape çok yetenekli bir resim düzenleme programıdır. GIMP , Adobe Photoshop ve diğer resim düzenleyicileri gibi programlara zaten aşina değilseniz, size biraz karışık gelebilir.
3. PDFescape Çevrimiçi PDF Editörü
PDFescape’in oldukça fazla özelliği var. PDF 100 sayfayı veya 10 MB’ı geçmediği sürece tamamen ücretsizdir. Metin aracı çok özelleştirilebilir niteliktedir, böylece kendi yazı boyutunuzu, yazı tipini, rengini, hizalamasını seçebilir ve kalın, altı çizili veya italik gibi efektler uygulayabilirsiniz.
PDFescape, tek tek sayfaları PDF’den silmenizi, sayfaları döndürmenizi, sayfanın bölümlerini kırpmanızı, sayfaların sırasını yeniden düzenlemenizi ve diğer PDF’lerden daha fazla sayfa eklemenizi sağlar.
Kendi PDF dosyanızı yükleyebilir, URL’yi çevrimiçi bir PDF’ye yapıştırabilir ve kendi PDF’nizi sıfırdan oluşturabilirsiniz. Düzenlemeyi tamamladığınızda, bir kullanıcı hesabı yapmak zorunda kalmadan PDF’yi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
PDFescape, PDFescape Editor adlı bir çevrimdışı PDF düzenleyicisine de sahiptir, ancak ücretsiz değildir. Bu ücretsiz PDF editörü, bir web tarayıcısı üzerinden çalıştığı için herhangi bir işletim sisteminde çalışır.
4. PDF-XChange Editör
PDF-XChange Editör bazı harika araçlar sunar, araçların hepsi ücretsizdir. Ancak, ücretsiz olmayan bir özellik kullanıyorsanız, her sayfada editörün filigranı eklenir.
PDF’leri bilgisayarınızdan, bir URL’den, SharePoint’den, Google Drive’dan ve Dropbox’tan yükleyebilirsiniz. Düzenlenen PDF’yi bilgisayarınıza veya bu bulut depolama hizmetlerinden herhangi birine geri kaydedebilirsiniz .
Tüm form alanlarını vurgular böylece doldurmanız gereken yeri kolayca görebilirsiniz. Ücretsiz sürüm, düzenlenen belgelerinize filigran koymasına rağmen, bu program mevcut metni düzenlemenizi, PDF’ye kendi metninizi eklemenizi ve belgedeki sayfaları eklemenizi veya silmenizi sağlar.
5. Smallpdf Çevrimiçi PDF Editör
PDF’ye resim, metin, şekil veya imzanızı eklemenizi sağlayan sade bir tasarıma sahiptir. Bu web sitesi, bir PDF yüklemenize, üzerinde değişiklik yapmanıza ve daha sonra bir kullanıcı hesabı oluşturmanıza imkan sağlar.
Bilgisayarınıza ek olarak PDF’nizi Dropbox veya Google Drive hesabınıza kaydedebilirsiniz. Silmek istediğiniz alanlara beyaz boşluk koymanızı sağlar. Smallpdf ile bir PDF’ye üç şekil aktarabilirsiniz: kare, daire veya ok. Nesnenin ana rengini ve çizgi rengini ve kenarının kalınlığını değiştirebilirsiniz
PDF’i düzenlemeyi tamamladığınızda, sadece nereye kaydedilmesini istediğinize karar verin; hatta bir paylaşım linki bile oluşturabilirsiniz. Sayfaları belgeden çıkarmak istiyorsanız , düzenlenen PDF’yi Smallpdf’in PDF ayırıcı aracıyla da çalıştırabilirsiniz .
Bir saat içinde iki PDF düzenlerseniz , web sitesini kullanmaya devam etmek istiyorsanız Smallpdf Pro’ya yükseltmeniz gerekir . Veya başka bir belgeyi düzenlemek için bir saat bekleyebilirsiniz.
6. FormSwift Ücretsiz PDF Editör
FormSwift’in Ücretsiz PDF Düzenleyicisi, bir kullanıcı hesabı oluşturmadan kullanmaya başlayabileceğiniz çok basit bir çevrimiçi PDF editörüdür. Kendi resimlerinizi eklemenizi, sayfadaki herhangi bir şeyi vurgulamanızı, Herhangi bir metnin üzerine daireler, onay işaretleri ve “x” simgeleri yerleştirmenizi sağlar. PDF’yi düzenlemeyi tamamladığınızda, dosyayı PDF dosyası olarak indirebilir, doğrudan yazıcınıza yazdırabilir veya PDF’yi bir Microsoft Word .docx belgesi olarak kaydedebilirsiniz.
7. PDFelement Pro
PDFelement Pro, ücretsizdir ancak büyük bir sınırlaması vardır: PDF’nin her sayfasına filigran yerleştirir. Ancak, filigran sayfanın çoğunu kaplamaz.
Ancak, PDF’yi ne için kullanacağınıza bağlı olarak, desteklediği özellikler filigranlarla da olsa kullanmanızı teşvik edecek nitelikte olabilir. İşte o özellikler:
PDF’ye bir şifre ekleyebilirsiniz. PDF sayfalarında ekleme, çıkarma, silme ve döndürme yapabilirsiniz. PDF’deki sayfaların arka planını düzenleyebilir, resim, bağlantı ve özel filigran ekleyebilirsiniz.
Mehmet Emin Soylu
lifewire.com
1 thoughts on “En İyi Ücretsiz PDF Düzenleme Araçları”
E Kitap
(20 Temmuz 2019 - 22:18)Güzel bilgilendirme emeğinize sağlık .